Work of Art: The Next Great Artist

Om man gillar tävlingsprogram tycker jag att man ska kolla in Work of Art: The Next Great Artist som sänds på SVT. Programmet handlar om fjorton konstnärer som tävlar om att vinna 100 000 dollar och en soloutställning på Brooklyn Museum Of Art. Konstnärerna kommer från olika bakgrunder och har olika tillvägagångsätt i sitt skapande. Showen visar på hur konstvärlden fungerar då det länge har funnits en viss mystik kring människor som lever på att skapa konst.

Varje vecka får de tävlande en utmaning och bedöms sedan av fyra domare som består av framstående personer inom konstvärlden. Programledare är China Chow och till sin hjälp har konstnärerna Simon de Pury som kommer med goda råd och presenterar utmaningarna. Showen är skapad av samma produktionsbolag som skapade Project Runway och Top Chef vilket märks då det finns vissa likheter. SVT har nu köpt in första säsongen som sändes i USA under år 2010. Programmet sänds 21.45 på söndagar, och de två första avsnitten finns att se på SVTplay.

Jag är inte speciellt kunnig gällande konst men det är intressant att se hur det går till när konstnärerna skapar sina konstverk. Det är också roligt att se hur de tolkar olika teman och hanterar att arbeta med olika material.

Work of Art: The Next Great Artist på SVT

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s