Beroende av TV-serier

Beroende av TV-serier är en dokumentärfilm som finns på SVT-play. Dokumentären är skapad av journalisten Olivier Joyard och heter egentligen Series Addict. Joyard är journalist på det franska magasinet Inrocks. Dokumentären syftar till att undersöka hur och varför tv-mediet exploderat under de senaste åren. Den senaste tidens stora ökning av serier och dess anseende har enligt Joyard gjort att det skapats ett tvång bland fansen.

Man får under dokumentären se intervjuer med seriemakare, fans och människor som studerar tv-serier. Man får även följa med in till rummet där serien Breaking Bad skrivs och följa deras arbete. I början får man se hur ett gäng kompisar möts för att se på serien The Walking Dead. Man får även se en kvinna som berättar att hon följer så många serier att hon gjort upp ett schema för att hinna med att se alla.

Det finns många intressanta delar i den här dokumentären. Jag gillade verkligen när man fick se processen med att jobba fram en tv-serie. Jag gillade också de diskussioner som hölls av fans kring seriernas för- och nackdelar. I en animerad sekvens beskrevs hur det går till när serier man laddar ner textas och hur snabbt det går vilket är intressant att se. Det jag dock såg som mest intressant var när det pratades om hur man kan studera och doktorera i olika TV-serier. Är man intresserad av TV-mediet tycker jag att man ska se den här dokumentären.

Beroende av TV-serier på SVT-Play

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s