Institutet med Karin och Jesper

Institutet med Karin och Jesper är ett radioprogram där man blandar vetenskap och humor.

Om man gillar vetenskap och humor tycker jag att man ska lyssna på Institutet med Karin och Jesper i P3. Programet är producerat av produktionsbolaget Munck som  även sänder den populära humorpodden Via Lascaris med delar av Delux-gänget och producerar programmet Hångla i P3. Progamledare är vetenskapsjournalisten Karin Gyllenklev och vetenskapskomikern Jesper Rönndahl. Gyllenklev har jobbat inom radio i två år på P1s vetenskapsredaktion där hon bland annat gjort program om djur. Rönndahl har jobbat på P3 med bland annat Pang Prego och Morgonpasset. Han har även setts på TV i program som Extra, Extra och var redaktör för Grillad som sändes i SVT.

Varje program av Institutet med Karin och Jesper har ett eget tema. I våras sändes program med teman som Mittimellan, Osynlighet och Det Ballar Ur!. Man får höra intervjuer med framstående forskare och människor som varit med om olika vetenskapliga fenomen. Vetenskap blandas med humor och spännande expriment. Gyllenklev och Rönndahl gör informationen lättförstålig och har väldigt bra sammanspel. De känns och agerar som gamla vänner vilket gör att det blir väldigt avslappad stämning.

Programet sändes under hösten år 2011 och våren år 2012. I sommar har det gått repriser på P3 och i september börjar inspelningen av nya avsnitt. Man kan lyssna på tidigare avsnitt på Itunes och Institutet med Karin och Jespers sida på SR.

Institutet med Karin och Jespers på SR
Institutet med Karin och Jespers på Itunes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s