Via Lascaris

Via Lascaris är en podcast med komikerna Erik Ekstrand, Sara Young, Jörgen Lötgård och Fredrik Zander som träffades i humorprogrammet Delux i P3. Podcasten produceras i samarbete med produktionsbolaget Munck och började sändas i mars år 2012. Den släpps en gång i veckan, varje fredagmorgon.

Erik Ekstrand är mer känd som Erik i duon Erik och Mackan. Han har nu egna program och har tidigare jobbat som programledare i både tv och radio. Sara Young arbetar som manusskrivare för kända humorprogram, hon har även hållt på med stå-up komik. Jörgen Lötgård har främst arbetat med radio på P3, år 2011 var han bland annat vikarierande programledare för Morgonpasset i P3. Fredrik Zander är dramatiker, producent och regissör. Han har varit redaktör för ett antal kända P3 program och var producent för Delux i P3.

I de första avsnitten är podden lite skakig då inte ens programledarna vet vad de vill ha ut av samtalet. Det bestäms dock rätt snabbt att podden inte kommer att innehålla några karaktärer från Delux-tiden utan istället vara ett samtal mellan vänner. Det är helt klart en bred humorpodd och man känner direkt att det är gamla vänner som sitter och pratar. Ämnen blandas hej vilt och det pratas ofta i munnen på varandra. Om man inte har problem med att programledarna äter smörgåstårta och dricker öl i sändning ska man lyssna på den här podden. Man kommer garanterat skratta minst en gång.

Här finns Via Lascaris på iTunes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s