Digitala entreprenörer

Boken Digitala entreprenörer är skriven av fil.dr. AnnaKarin Nyberg. Hon är disputerad forskare i informatik vid Umeå Universitet och arbetar  som författare och föreläsare.

Digitala entreprenörer skrevs för att ge en nyanserad bild av vem som är entreprenör och lyfta fram entreprenörer som lyckats med sina företag tack vare sin blogg. Det har länge funnits en konsensus om att bloggare bara är unga kvinnor med bekräftelsebehov där bloggandet är en hobby.

Nyberg har intervjuat 8 kvinnliga entreprenörer som driver egna företag med sociala medier som bas. Entreprenörerna är framgångsrika bloggerskor som genom sina bloggar vågat ta steget att starta eget. Bloggerskorna som intervjuats är: Clara Lidström (Underbaraclara), Anna-Malin Abelson Lindgren (Helt enkelt hos mig), Annika Christensen (Naturliga Ting), Anne-Charlotte Andersson (Mitt liv på landet), Frida Ramstedt (Trendenser), Jessica Thyrén (Vita Villa Vila), Maria Öqvist Öhman (Jag blommar) och Minna Mercke Schmidt (Blomsterverkstad).

Nyberg tillåter bloggerskorna att på seriös grund diskutera sina bloggar utifrån ett företagsperspektiv vilket känns nytt och fräscht. Jag gillar att boken är till för att inspirera och vägleda entreprenörer och bloggare. Det gör att man på konkreta plan får reda på hur man kan utveckla och arbeta med sin blogg på ett sätt som kan göra den framgångsrik. Man får bland annat en sammanfattning på 17 olika tips som kan hjälpa i sitt arbete med bloggen. Såklart finns de traditionella tipsen om att uppdatera ofta och ha med mycket bilder men man får också tips om hur man hanterar kommentarer och marknadsföring på bloggen.

Är du intresserad av bloggen som ett affärskoncept och vill bli inspirerad av tuffa kvinnor ska du läsa den här boken. Du kommer definitiv se på bloggandet ur ett helt annat ljus

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s