Television Studies – the basics

Television Studies – the basics är en introduktion till tv-studier skriven av Toby Miller. Miller är en tvärvetenskaplig samhällsvetare som har skrivit över trettio böcker om bland annat media, sport, genus, politik och kulturpolitik.  Han är filosofie doktor och arbetar nu som professor i kulturindustri vid City University i London.

I boken Television Studies – the basics undersöks teorier och debatter inom tv-studier. Man får läsa om hur produktion, innehåll och mottagande förändrats under åren och hur framtiden för tv ser ut. Miller kompliterar boken med globala fallstudier, diskussionsfrågor och lästips för vidare läsning.

Det jag gillar med boken är att det är en väldigt bra introduktion till ett forskningsfält. Man får reda på lite historia, hur det forskas kring fältet och tips på hemsidor, böcker och podcaster som handlar om tv-studier. Television Studies – the basics är lättläst och lättförstålig för den som inte har så stor koll på tv-studier.

Är du intresserad av tv-studier som forskningsfält, gillar bra facklitteratur eller helt enkelt är nördigt intresserad av tv tycker jag att du ska läsa Television Studies – the basics.

0415774241

Här kan du köpa Television Studies – the basics på Bokus.
Här är Toby Millers hemsida.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s