The Forensic Psychology of Criminal Minds

The Forensic Psychology of Criminal Minds är skriven av Katherine Ramsland som även skrivit The Forensic Science of CSI. Ramsland är docent i rättsmedicinsk psykologi och skriver facklitterära böcker. Hon har skrivit över 40 böcker om kriminalteknik, psykologi och det övernaturliga.

Boken The Forensic Psychology of Criminal Minds handlar om psykologin som används för att lösa brotten i det populära tv-programmet Criminal Minds. Genom att visa på hur psykologisk profilering använts på riktiga fall och dra referenser till serien får man djupare förståelse för hur verklighetens profilerare arbetar. Man får veta hur man gör en gärningsmannaprofil, vilka avsnitt som baseras på verkliga händelser och hur profilerarna inom FBI har blivit kändisar.

Eftersom jag är inne i en Criminal Minds period just nu är det här en bok jag gillar. Det är väldigt intressant att se hur psykologin egentligen fungerar och hur den har använts för att fånga riktiga brottslingar. The Forensic Psychology of Criminal Minds är lättläst och ger lite djup till serien som ofta är väldigt grundlig i sin beskrivning av olika psykologiska begrepp.

Är du intresserad av psykologisk profilering, hur det går till i verkligheten och vill veta skillnaden mellan sociopat och psykopat tycker jag att du ska läsa The Forensic Psychology of Criminal Minds.

the-forensic-psychology-of-criminal-minds

Här kan du köpa The Forensic psychology of Criminal Minds på bokus.
Här är Katherine Ramslands hemsida

Advertisements

One thought on “The Forensic Psychology of Criminal Minds

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s