Kikärtsbiffar med Grekisk Sallad

mat
Igår gjorde jag det här till middag och tänkte dela med mig av receptet. Linus fick boken Bonniers Vegetariska Kokbok i julklapp och vi håller på att äta oss igenom den nu, så recepten på kikärtsbiffen och den grekiska salladen utgår därifrån. Här finns Bonniers Vegetariska Kokbok att köpa på Bokus.

Grekisk sallad
8 Kokta potatisar
Gurka
Tomater
Lök, vi använde vårlök
200 g Fetaost
Oliver
2 msk Vitvinsvinäger
2 msk Olivolja
Salt och Peppar
1 dl Finstrimlad Persilja

1. Halvera potatisen. Skär gurkan, tomaten och löken i lagom stora bitar. Bryt osten i bitar.
2. Blanda grönsakerna och potatisen i en skål. Tillsätt olja, vinäger, salt, peppar och persilja. Blanda väl.

Kikärtsbiffar med persilja och parmesan
500 g Kokta Kikärter
1 Ägg
2 msk Maizena Majsstärkelse
Persilja
2 dl Riven Parmesanost
Salt och Peppar
Olja att steka i

1. Mixa kikärter i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt ägg och majsstärkelse. Blanda ner osten och persiljan, krydda med salt och peppar. Blanda ordentligt och smaka av, om det finns tid kan smeten stå i kylen c:a 30 min.
2. Klicka ut smeten i en stekpanna med olja och stek biffarna tills de är krispiga på utsidan.

Vitlökssås
2 dl Crème Fraiche
Pressad Vitlök efter tycke och smak
Salt och Peppar

1. Blanda vitlök och Crème Fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Ät allt som det är eller bland i en wrap av tortillabröd. Vill du ha mer protein kan du göra den här grönkålssalladen från Abeautifulmess. Den var jättegod och passar bra som tillbehör istället för grönsallad till det mesta. Grönkål är en väldigt bra proteinkälla för vegetarianer, om du inte tro mig kolla på den här videon av Fullyrawkristina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s