Matlagning Enligt Heston

I programmet Matlagning Enligt Heston visar stjärnkocken Heston Blumenthal grunderna i matlagning. Programmet sändes i brittiska Channel 4 under januari år 2012 och har nu hittat sin väg till SVTs tablå. Heston Blumenthal är ägare till restaurangen The Fat Duck som tilldelats tre Michelinstjärnor. Han är även känd från TV med tv-program som till exempel Heston’s Feasts där han bjöd in brittiska kändisar till extraordinära middagsbjudningar.

Matlagning Enligt Heston består av tjugo minuter långa avsnitt där varje avsnitt handlar om en specifik råvara t.ex. potatis, ägg eller choklad. Blumenthal är ju känd för att experimentera med mat och det är återkommande även i den här serien. Blandat med hushållsvänliga tips på vad man kan göra med överbliven potatis eller hur man blandar den perfekta äggröran visar Blumenthal också hur potatismoset kan bli bättre med hjälp av limegelé och hur man gör ägg och baconglass med hjälp av torris.

Gillar du matlagningsprogram, är inte rädd för att experimentera och vill lära dig få ut det bästa av vissa råvaror tycker jag att du ska kolla på Matlagning Enligt Heston. 

CookLikeHeston161_gq_4jan12_channel4_b

Här kan du se Matlagning Enligt Heston på SVTPlay. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s