Vetenskapens Värld: Miljövänligt Kött – Finns det?

Säsongens andra Vetenskapens Värld fortsätter på temat kött, i det här avsnittet åker forskaren Michael Mosley runt för att se hur, och om, det går att äta miljövänligt kött. Vetenskapens värld är ett vetenskapsprogram som leds av Viktoria Dyring. Programmet sänds på måndagar kl. 20.00 på SVT2.

I Vetenskapens Värld: Miljövänligt Kött – Finns Det? visar Mosley oss hur mycket köttindustrin påverkar vårt klimat och vilka åtgärder som görs för att minska miljöpåverkan. Mosley besöker bland annat en köttfarm där klimatpåverkan minskas men till förmån för djurens välfärd. Som tittare får vi även redan på hur mycket kött som egentligen konsumeras i världen och hur mycket alla de djur som behövs för att mätta människor påverkar klimatet.

Gillar du att se tydliga, grafiska exempel på fakta, vill få ytterligare argument till att skära ner på köttätandet och vill börja oroa dig över miljön tycker jag att du ska kolla på det här Vetenskapens Värld: Miljövänligt Kött – Finns Det?.

_77052372_horizon-meat-_180814_ep2_pp

Här kan du titta på Vetenskapens Värld: Miljövänligt Kött – Finns Det? på SVTPlay tom 4 September.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s