Sherlock Holmes for the 21st Century: Essays on New Adaptations

Sherlock Holmes for the 21st Century: Essays on New Adaptions är en antologi av Lynette Porter. Porter är författare och har släppt över 10 böcker som handlar om tv-serier till exempel Lost, Dr Who och Sherlock samt ett par böcker om Sagan om Ringen. Hon arbetar också som lärare på Embry-Riddle i Florida.

Antologin Sherlock Holmes for the 21st Century: Essays on New Adaptions är en samling texter som diskuterar nyare adaptioner av Sherlock Holmes från ett antal ingångshåll. De adaptioner som främst diskuteras är filmerna av Guy Ritchie och serien Sherlock som sändes på BBC. Kapitlen diskuterar bland annat  den homoerotiska spänningen mellan Sherlock och Watson, deras bromans, detektiven som hjälte, den tekniska detektiven och amerikaniseringen av Sherlock Holmes.

För mig som är lite av en Sherlock nörd så tycker jag att det är väldigt intressant att se Sherlock Holmes analyseras utifrån olika håll. Boken är väldigt lättläst och eftersom kapitlen handlar om olika saker fortsätter den att vara intressant rakt i genom.

Om du gillar Sherlock Holmes, vill upptäcka hur många olika ingångsvinklar man kan analysera tv-program ifrån och är sugen på en snygg bokframsida tycker jag att du ska läsa Sherlock Holmes for the 21st Century: Essays on New Adaptions.

7235803-L

Här kan du köpa Sherlock Holmes for the 21st Century: Essays on New Adaptions på Bokus. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s